Stor success med online turneringer!

Når en dør lukkes, åpnes en ny. Mens alle fysiske arrangementer var avlyst under corona karantene, det var ingen ting i veien for å spille på nettet!

Fra mars til juni arrangerte Dragulf USK online turneringer på Lichess for alle unge norske spillere og også inviterte barn fra klubber i Europa til å bli med.

Fine premier i turneringene! Kommentar fra happy vinneren: 
"Thank you very much for the lovely chess board ❤❤ Susal de Silva from Sri Lanka"

På ukedagene arrangerte vi daglige «Dragulf International» turneringer med sammendrag av alle resultatene og ukentlige premier for både internasjonale og norske deltakere. 

Disse turneringer virket ganske populære og samlet over 400 spillere fra hele verden i løpet av karantenen.

Veldig stor takk til Helge Nordahl som påtok seg jobb på å lage og oppdatere fortløpende en sammenlagtliste med alle poengene hver dag fra mars til mai for norske deltakere.

Norske resultater:

Klart flest poeng gikk til HeineNJ med 634, foran Sjakkglad med 521 og Tordalbrigtsen med 515. De beste i hver av de yngre årgangene var:
2009: SuperSolan
2010: Sjakkglad
2011: Lasse008/Lasse011
2012: Quanschi
2013: Emanuel2013
2014: Ulroyg
2015: Fixiki2015

Lurer du på hvem alle disse folket er? Vi har samlet en liste med alle brukenavnene i vår Facebook gruppe.
Totalt sett deltok 106 norske spillere som scoret 17734 poeng.

Det var også stor stas å se så mange internasjonale deltakere fra hele verden, som var regulære gjester hos arrangementene og kjempet hardt for internasjonale premier. Her er noen av vinnerne:

 
Susal De Silva, 14, Sri Lanka

 
Uliana Eschenko, 15, Ukraina

 
Matvei Shevchenko, 9, Ukraine


Vladimir Pavlov, 15, Bulgaria


Hmouda A H BinHmouda, 15, UAE


Heine N Johannessen, 13, Norge

På lørdager hadde vi en veldig spesiell arrangement, «Battle of the Countries», lagkonkurranse mellom forskjellige land. Norge fikk spille mot mange sterke motstandere fra Spania, Ukraina, Tyrkia, Italia, Bulgaria, Venezuela, Mexico, Sveits, Sverige, Gibraltar, Macedonia, Portugal, Serbia, England og Armenia.

Da fikk vi prøve oss på internasjonal arena og forhåpentligvis lærte masse sjakkunskaper av hverandre!

Trenere og spillere fra Norge og andre land støttet vår ide med stor engasjement, det var hyggelig å se flere som «streamet» under turneringene og skrev rapporter.

For mange av norske deltakere var det noe nytt å spille på nettet, noe som har sine tekniske utfordringer, spilletriks, vaner og etiske regler. Vi håper at vi brukte denne online muligheten mest mulig effektivt og har skapet nå for en nyttig treningsmetode for framtid.

Tusen takk for alle fantastiske tilbakemeldinger vi har fått fra dere! Mest sannsynglig skal vi fortsette å arrangere internasjonale online turneringer en gang i blant neste sesong og.

Stay tuned og god sommer! :-D

Her er et par artikkler om «Battle of the Countries»:

Fra Sverige:

Svenska ungdomar bjuds in till nationstävling i onlineschack

Fra Gibraltar:


Tilbake
Список тем