Dragulf trenere på sjakk-OL online!

Nesten alt blir avlyst for tiden, men det kommer spennende nyvinninger også. Den normale sjakkolympiaden blir det i hvert fall ikke noe av på en stund, men artig blir det med OL online!

Som vanlig er både tidligere, nåværende og forhåpentligvis framtidige NTG-elever representert. Denne gang er sågar både Simen Agdestein og Olga Dolzhykova med på det norske laget. Stor stas at også våre flinke trenere, Johannes Haug og Thyra Kvendseth er med!

Online-varianten av OL er annerledes enn den vanlige med bare 15 minutter på hele partiet og 5 sekunder ekstra per trekk. Det er åtte spillere på hvert lag - to damer, to herrer og to juniorer av begge kjønn – der alle spiller alle samtidig. I tillegg kommer det mange uvanlige utfordringer for arrangørene knyttet til online-spilling, blant annet å forsikre seg om «fair play». Det er mange måter å jukse på, og det kan også oppstå problemer med dårlig internett og tilkoblingsproblemer.

Vi er spent på å se om online-sjakk klarer å etablere seg som et seriøst alternativ til vanlige sjakkarrangementer eller om dette er bare en midlertidig kriseløsning. Vi skal fortelle dere mer underveis!

Det er hele 163 lag registrert . Det spilles med innledende grupper med ti lag i hver der det gjelder å komme blant de tre første for å komme videre. OL starter i morgen, men Norge skal i ilden først 12. august. Så da er det bare å følge oss! Vi regner med det partiene blir overført direkte og skal legge ut lenke senere.

Bilder: Anniken Vestby, Kristoffer Gressli, Sofia Tray, Olga Dolzhykova


Tilbake
Список тем